Посетете ни
гр. София
Обадете ни се:
+359878884483
Пишете ни
contact@physioarthrobg.com
Работно време
Всеки ден

Доброто възстановяване е неизменна част от подготовката във всеки един спорт, независимо дали той се практикува професионално или любителски. Въпреки това регенерацията на тялото след тренировка често се неглижира, което с течение на времето може да доведе до симптоми на претренираност, умора, мускулна треска, а на по-късен етап може да се стигне и до травмиране на съответната зона.

Въздушната пресотерапия е процедура, при която със специализиран апарат (NORMATEC) се оказва терапевтичен ефект върху лимфната и кръвоносната система.

Принципа на действие се осъществява чрез стимулиране на движението на лимфната течност с многокамерни маншети тип „ботуш“, които се надуват с определено налягане (калибрация). Компресията започва от стъпалата и работи в посока отдолу-нагоре, зона по зона на всеки крайник. Всяка камера притиска, пулсира и след това отпуска съответната зона.

Движението на кръвта през артериите се осъществява под действието на изпомпващата функция на сърцето. За да се върне обратно до сърцето, венозната кръв разчита на т.нар. „мускулна помпа“. Съкращенията на мускулите на долните крайници, създават естествена изпомпваща система, при която контракциите на мускулите играят ролята на сърцето. По този начин въздушната пресотерапия имитира естествената изпомпваща функция на мускулите.

Въздушната пресотерапия е подходяща да се използва при:

  • СПОРТНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ – ускорява отвеждането на млечна киселина, токсини и лимфна течност вследствие на тежки физически натоварвания. В допълнение спортния масаж стимулира тялото да възстанови естествения воден баланс, с което да е готово по-бързо за нови натоварвания.
  • МЕДИЦИНСКА ТЕРАПИЯ – лимфодренажът е незаменима част при лечението и превенцията нa различни състояния, предизвикващи кръвоносна и лимфна циркулационна недостатъчност, както и при постоперативно възстановяване.
  • ЕСТЕТИКА – отстранява отоци, независимо от причината за появата им, което води до чувствително намаляване и на телесния обем. Пресотерапията може да се използва и като профилактична процедура в съвременния начин на живот, при който все повече се наблюдават навици на намалена физическа активност.

Пресотерапията, влияе позитивно върху лимфната и кръвоносната система като:

  • Засилва обмяната на веществата и елиминирането на токсини от организма
  • Води до по-бързо възстановяване на организма след физически натоварвания
  • Ускорява оздравителния процес след спортни травми и наранявания
  • Намалява общото болково възприятие и подсилва имунната система